Нова технологія для створення великих сенсорних поверхонь

Нова технологія для створення великих сенсорних поверхонь

Сенсорні екрани вже стали нашою буденністю. Ними оснащені смартфони, планшети, ноутбуки та банківські термінали. А що як зробити велику сенсорну поверхню? Якщо створювати її за тією ж технологією, що і для кишенькових пристроїв – вона не буде портативною, а її виробництво виявиться неймовірно витратним. Але це не єдиний спосіб створити сенсорну поверхню. Дослідники з Японії і США розробили пристрій, за допомогою якого можна перетворити будь-яку поверхню в сенсорний екран. Секрет нової технології – камера, прикріплена на проекторі. Вона розпізнає рухи користувача і моментально реагує при натисканні на елементи інтерфейсу. Це стало можливим завдяки алгоритму обробки зображень, який відстежує положення пальців відносно зображення з проектора.

Розробники вважають, що за рахунок відносної дешевизни, технологію може чекати велике майбутнє, так як з її допомогою можна створювати інтерактивні кімнати, ігрові та навчальні простори.

Підписуйтесь на нашу сторінку на Facebook щоб бути в курсі останніх новин компанії, а також дізнаватися про новинки електроніки.