Технології та інновації осені 2021 року

Технології та інновації осені 2021 року

Сьогодні ми можемо заряджати свої пристрої лише через кабель, або поклавши на спеціальну поверхню. За фактом, те, що ми називаємо бездротовою зарядкою, мало відрізняється від звичайного способу зарядити гаджет. Але незабаром ми можемо отримати технологію для підвищення рівня заряду пристроїв, за допомогою якої можна буде заряджати гаджети, незважаючи на фізичні перешкоди, на відстані кількох метрів. Інновацію розробила китайська компанія Xiaomi.

У Японії створили байк, здатний пересуватися повітрям. Мотоцикл від компанії ALI Technologies може набирати швидкість до 100 кілометрів на годину. Літальний апарат функціонує завдяки двигуну внутрішнього згоряння та двом пропелерам. Розробники байка передвіщають йому використання у різних сферах людської діяльності, зокрема заявляють, що він може бути корисний за умов надзвичайних ситуацій.

У США вчені створили штучну нирку, здатну повторити функції живого органу. Цей прорив дозволить пацієнтам, яким призначають діаліз, а також тим, хто стоїть у черзі на донорські органи жити більш повним та активним життям. Дослідники провели усі необхідні клінічні випробування, що підтверджують працездатність штучного органу. За словами вчених, цей винахід може виконувати основні функції нирок: фільтрувати кров і контролювати баланс електролітів.

У Великій Британії пацієнт вперше отримає протез ока надрукований на 3D-принтері. Переваги даного методу протезування в тому, що штучне око виглядатиме реалістичніше, а його виготовлення займе вдвічі менше часу. Завдяки новому застосуванню 3D-друку, час очікування пацієнтами протезу скоротиться, що безсумнівно покращить якість їхнього життя. Більше того, розробники технології, передвіщають у майбутньому поєднання цього методу протезування з розробками у сфері цифрового зору.

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook та Instagram щоб бути в курсі останніх новин компанії, а також дізнаватися про новинки електроніки та техніки.