В Австралії винайшли найефективніший сонячний елемент

В Австралії винайшли найефективніший сонячний елемент

Австралійська компанія, напрямом якої є сонячна енергетика, створила найефективніший у світі сонячний елемент. Після тестування, виявилося, що його ефективність становить 25,54 відсотки, що на даний момент – рекордне число. Результати перевірили спеціалісти з Інституту досліджень сонячної енергії в Хамельні.

Компанія, що досягла такого успіху, була створена в 2015 році, з малим бюджетом, але  великою ідеєю: розробити нову технологію виготовлення сонячних батарей. На сьогоднішній день, сонячні елементи виготовляють з додаванням срібла – дорогого та кінечного ресурсу. Австралійські розробники вирішили використовувати у сонячних батареях мідь, яка у сто разів дешевша за срібло. Один із засновників компанії, Вінс Аллен, зазначив, що ефективність нових сонячних елементів може сягати 27 відсотків, що свідчить про рентабельність застосування міді на заміну сріблу.

На даний момент, компанія не готова надати новий тип сонячних батарей для комерційного застосування, але інноваційний підхід до виготовлення може повністю змінити сферу сонячної енергетики, завдяки суттєвому зменшенню вартості виробництва.

Підписуйтесь на нашу сторінку на Facebook щоб бути в курсі останніх новин компанії, а також дізнаватися про новинки електроніки.